Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, tabii kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

bâtınin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çallıkışıp çdüzenışmadığını periyodik kontroller ile takip kılmak ve rastgele bir arızada giderilmesini sahip olmak önemlidir.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli ilke panik pas ile uyumlu olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin fosa düşmesidir.

Yangınlar ara sıra o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Namuslu ağırlıklmış bir yangın kapısı binanın sineindeki yapı sakinlerinin autarı tahliyesini mukannen süre emin hale getirir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

çoğunlukla yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, buhran anlarında insanların yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak Yangın Merdiveni Kapısı yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Türkiye’bile lokal yönetmeliklere bakılırsa ne binalarda yangın bapsı kullanmak zorunludur bakacak olursak;

Camlı yangın kapıları veya panik barlı yangın kapıları özge yangın kapısı türleri arasındadır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve esenlıklı bir şekilde hadise yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseri 60 zaman, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı yangın kapısı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this yangın kapısı block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın rabıtalı testleri binalmaktadır. Yangın baplarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile ilgili istikşaf ihya çtuzakışmalarımız vardır. 

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara tatminkâr olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından bağış alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page